HÖSTLOV I STORKYRKAN

Måndag 27/10 samt tisdag 28/10
Klättra upp i Storkyrkans torn och se hela Stockholm kl 10.00 samt 14.00
Kungar och drottningar visar Storkyrkan kl 11.00 och 15.00

Fri entré till allt. Visningarna passar alla åldrar.
Till tornuppstigningen måste du lösa ut din fribiljett senast en timme före. Max 14 personer per gång, och du måste vara minst 140 cm lång.

GUDSTJÄNST I HÖST

Gudstjänst för stora och små med Storkyrkans barnkörer 5/10 kl. 16 i Storkyrkan. Präst är Sabina Koij.

FÖRSKOLA & SKOLA

Just nu lägger vi sista handen vid höstens program som vänder sig till skola och förskola. Det kommer att mejlas ut till skolorna i Storstockholm 20 augusti.

Boka så här!

Skicka ett mejl till Stockholms domkyrkoförsamling. Klicka här och skicka ett mejl till oss! eller genom att ringa 08 723 30 00 vardagförmiddagar kl 9-12.

VISNINGAR

Historiens vingslag Storkyrkan

Storkyrkan är ungefär lika gammal som Stockholm, de äldsta delarna är från 1279. Att upptäcka Storkyrkan är som att kliva in i en annan tid med prinsar och prinsessor, drakar, änglar, helgon och mystiska valv! Passar alla åldrar, ange ålder på din grupp när du bokar.
Vecka 36-46 (ej vecka 44) onsdagar kl 11.00

Visning av Storkyrkans orgel

Lyssna på Storkyrkans orgelklang och hör om instrumentets egenskaper. För sexårs, låg- och mellanstadiet. Max 30 elever i varje grupp.
Boka visning genom att skicka ett mejl direkt till Mattias Wager (klicka på denna röda text)

Klättra upp i tornet! Storkyrkan

Se på utsikten i Storkyrkans ca 60 meter höga torn, lär känna klockare, smeder och väktare som förr i tiden arbetade i tornet och hör om tornets spännande historia! För barn 8-15 år, max 15 elever per grupp. Visningen tar ca 40-45 minuter. T o m vecka 43.
Boka visning genom att skicka ett mejl direkt till Sabina Koij (klicka på denna röda text)

Advent - krubbvisningar i Storkyrkan

Maria, Josef och de andra har närmast mänsklig storlek i ett landskap som förändras dag för dag.
1-21 december måndag-fredag kl 10.00-12.00
Rullande schema Ingen förbokning behövs.

TEATER

Adam, Eva och Ormen S:t Jacobs kyrka

I en lekfull och fartfylld föreställning får barnen möta några av de mest kända personerna i den bibliska historien: Adam och Eva (och ormen), Noak och arken, Kung David och Jesusbarnet bland andra. För barn 6-9 år, max 40 elever per föreställning.
Spelas tisdagar 7, 14 och 21 oktober kl 9.30 och 10.30.

Röster i valven i Storkyrkan

En dramatiserad visning av Storkyrkans historia under sjuhundra år där man bland annat får möta en livs levande Sten Sture, reformatorn Olaus Petri, Urban Målare, Gustav Vasa och Drottning Kristina.
För barn 10-15 år, max 70 elever per föreställning
Spelas 4, 6, 11, 18 och 20 november kl 9.30.

FLICKKÖR!

Flickkör i Storkyrkan under ledning av Elisabeth Kurbany Ljunggren som sedan tidigare leder barnkörerna.
Kören repeterar måndagar 18.00 till 19.30. Du behöver absolut inte ha sjungit tidigare. Det viktiga är att du är pigg på att satsa lite på att utveckla din röst och lära dig läsa noter med mera.

Vill du veta mer? Kontakta Elisabeth, se telefonnummer och mejl längre ned.

Barnkör i Storkyrkan för pojkar och flickor

Barn födda 04-06 träffas måndagar kl 16.45-17.30. För närvarande full
Barn födda 07-07 träffas måndagar kl 16.00-16.30.
Inga förkunskaper behövs.
Plats: Själakoret i Storkyrkan (ingång från södra porten)
Körledare är Elisabeth Ljunggren Kurbany
Anmälan/frågor: tfn 0736 00 11 81, e-post till Elisabeth

Domkyrkoförsamlingens gosskör

Gosskören sjunger regelbundet vid högmässor i församlingens kyrkor.
För mer info, mejla Domkyrkoförsamlingens gosskör

S:t Jacobs Ungdomskör

Läs mer om kören på dess webb, S:t Jacobs Ungdomskör
Kören leds av Mikael Wedar, tfn 070-866 23 24. Du kan också mejla Mikael Wedar

Har du frågor om barn- och ungdomsverksamheten? Skicka ett mejl till Sabina Koij som ansvarar för barn och ungdomsarbetet i Stockholms domkyrkoförsamling.

Drottning Kristina, alias Sabina Koij

Ta med din grupp upp i Storkyrkans torn och lär mer om Stockholms historia.

Gosskören söker fler sångare