GUIDADE VISNINGAR I STORKYRKAN

Varmt välkommen att besöka Stockholms domkyrka, kyrkan där Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel gifte sig den 19 juni 2010. Under våren 2010 rengjordes Storkyrkan och den har aldrig någonsin varit så ren och ljus som nu.
Många av er kanske såg TV-sändningen av vigseln men har inte upplevt kyrkan i verkligheten. Vi erbjuder guidade visningar men du är såklart alltid välkommen till Storkyrkan under dess öppettider. Där finns en informationsfolder som hjälper dig som besökare att få information om sevärdheterna.

Entréavgiften är 40 kr, 30 kronor för pensionärer.
Att besöka Storkyrkan som ett kyrkorum för gudstjänst eller en stunds tystnad eller bön är självfallet alltid gratis. .
Församlingsbor och barn t.o.m. 18 år går alltid in gratis. Skolklasser med lärare gratis.

GRATIS VISNING FÖR ALLMÄNHETEN

Onsdagar kl 10.15 Språk: engelska
Onsdagar kl 12.00 Språk: Svenska
Endast entréavgift om 40 kronor tillkommer. Barn upp till 18 år går alltid in gratis. Ingen föranmälan behövs. Språk: svenska.

VISNINGAR FÖR GRUPPER DAGTID

Förboka visningar för grupper via församlingsexpeditionen tel 08-723 30 00 (vxl) (mån - fre 09-12, 13-15) eller genom att skicka ett mejl. Dessa visningar erbjuder vi framförallt torsdagar kl 13.00. Passar inte torsdagen, så bestäm annan dag direkt med Normunds Kamergrauzis.
Visningarna kostar 40 kr per person, guide 500 kr. Max 25 personer/grupp. Kommer ni fler, meddela oss så ordnar vi en ytterligare guide.

Gruppvisning annan dag/tid?

Vill ni har gruppvisning annan dag och tid?
Kontakta Normunds Kamergrauzis, genom att skicka ett mejl till honom

TORNUPPSTIGNING

Vi erbjuder även tornuppstigning i Storkyrkans torn. Max 15 personer per grupp.
Kostnad: 60 kr per person, minimum 500 kr. Även dessa bokas genom församlingsexpeditionen, se information ovan.

SKRÄDDARSYDDA KVÄLLSVISNINGAR FÖR FÖRETAG OCH ORGANISATIONER

Vi skräddarsyr ett paket som passar just er grupp. Upplev Sverige, Stockholm och Storkyrkans historia genom en visning av kyrkan. Vi har även visning av tornet där man kan njuta av utsikten över hela Stockholm. För den som vill ha lite spännning erbjuder vi visning av våra hemliga rum; Likkällaren under gården mellan börshuset och storkyrkan och för dem som är konstintresserad öppnar vi upp Själakoret med dess kända Albertus Pictor-målningar i valven.

Vi guidar på svenska, engelska, franska, ryska och lettiska
Kvällstid, för större och mindre grupper.
Kontakta Normunds Kamergrauzis, genom att skicka ett mejl till honom

VISNINGAR FÖR SKOLKLASSER

Klicka på länken nedan för att läsa mer.
Visningar för skolklasser

Spännande personer i Storkyrkans historia
Riksarkivet förfogar över en databas som heter Svenskt biografiskt lexikon. Sök på Storkyrkan så finner du intressant läsning om arkitekter och skulptörer, ett par av Sveriges drottningar, Alfred Nobel med flera.
Klicka här så kommer du till Riksarkivets generella information om SBL. Via Internetlänken kommer du igång och söker.