Se Tranströmer - 20 fotografers tolkningar

15 mars till 15 april visar Storkyrkan en utställning där fotografer har tolkat valda dikter av förra årets nobelpristagare i litteratur, poeten Tomas Tranströmer.
-Utställningen kan ses som tjugo fotografers hyllning av en ordets mästare. Det säger Mikael Ringlander, producent och en av fotograferna.
-Tomas Tranströmers poesi rymmer en genial sinnlighet, fortsätter han. Lyriken är så visuell samtidigt som den talar till våra känslor.

Vernissagen den 15 mars skedde i närvaro av författaren med hustru, vars ansikte reflekteras i ett av fotona. Tomas Tranströmer visas runt av Kristina Ljunggren, som reciterade. Musik av Schubert, Mozart och Alain framfördes av Mattias Wager och Gary Graden.

Biskop Claes-Bertil Ytterberg var en av invigningstalarna:
-När man tar del av de metaforer och bilder som finns i Tomas Tranströmers dikter ser man plötsligt världen! //---//Det kanske är något liknande med riktig fotokonst!

Öppettider Storkyrkan har öppet alla dagar 9-16, med ev undantag för konserter, bröllop och begravningar.

Besök Nobelmuseets utställning också!
Nobelmuseet, intill Storkyrkan i Gamla stan, hyllar Tomas Tranströmer med en bred utställning. Lördag 23 mars har museet vikt hela dagen åt olika programpunkter som speglar Tranströmers liv och verk. Pdf finns längre ner på sidan.

Läs mer på Nobelmuseets hemsida, som öppnas i nytt fönster

Bifogade filer:
Tranströmerdag_23_mars_1[1].pdf